Tom Dwan

Tom Dwan är känd online som durrrr. Han började spela poker 2004 och var länge känd som den mest fruktade spelaren online. Dwan har byggt sig en karriär som sponsrat proffs hos Full Tilt Poker, men är idag inte kontrakterad. Dwan är känd för att popularisera LAG-stilen (loose aggressive), för att ha avverkat många duktiga spelare genom åren, och inte minst för sina stora matcher och förluster mot svenske Viktor Blom

Tom Dwan började med 50 dollar på den förre detta pokersajten Ultimate Bet. Han blev den första riktigt stora onlineprofilen som började bygga sig ett namn bortom skärmarna. Dwan figurerade i TV och spelade NBC National Heads up och GSN High Stakes Poker där han gjorde många kända framträdanden.

durrrr var länge ett namn i skuggan av de stora spelarna på Full Tilt Poker som redan hade etablerade namn efter sina framgångar i TV-produktioner. Phil Ivey, Phil Gordon, David Benyamine, Patrik Antonius, Gus Hansen, John Juanda med flera var mycket mer kända än Tom Dwan för den breda allmänheten. Men online var det en annan femma. De enda av ovanstående namn som var villiga att spela mot durrrr i NLHE var Phil Ivey, Patrik Antonius och ibland Gus Hansen. Men de föredrog helst att spela PLO mot honom. Där var även David Benyamine intresserad av att sparra.

I takt med att spelet utvecklades uppkom fler och fler onlinepoker-stjärnor. Flera av dem blev stora namn som exempelvis Brian Townsend, Jason Rosenkrantz och Phil Galfond. Men det var durrrr som var affischnamnet bland onlinespelarna. Det var också dessa onlinekillar och flera med dem som hade bäst resultat. Egentligen var det endast två spelare på Full Tilt Poker från det gamla gardet som kunde hålla stånd mot dem, Ivey och Antonius.

Dwan fick länge vara herren på täppan och det var alltid han som representerade onlinespelare när det vankades WSOP eller andra live event. Det hela förändrades när Viktor Blom kom och gjorde så att Dwan fick smaka asfalt. Många miljoner dollar blödde Dwan till Blom på mycket kort tid. Dwans vänner tillika pokerproffs, bröderna Hac Dang och Zi Dang, sponsrade Dwan med pengar för att spela mot Blom. Det ledde enbart till mer pengar i fickan för svensken.

Durrrr fick aldrig överhanden mot Blom men tog sig ändå samman vid de lägre nivåerna. Han gick ned från $500/$100o till $50/$100 och började bygga upp. Den här bankrulle-restaureringen har hamnat lite i skymundan av vad sådana spelare om Viktor Blom och Daniel Cates har gjort, men tillhör ändå en legendarisk sådan. Durrrr vann åtta miljoner dollar på en handfull månade och var tillbaka på sina vanliga nivåer vid $200/$400 och uppåt.

Idag är Tom Dwan mer en livespelare än en onlinespelare. Han sitter borta i Macau och spelar mot kinesiska affärsmän. Man vet inte alltför mycket om spelen där, men det sägs att durrrr är en av de största vinnarna. Han är i en mycket bra sits eftersom han är bland de mest kompetenta spelarna där och affärsmän med många miljoner och ibland miljarder, sitter vid borden. Spelen som spelas i Macau är slutna spel och vem som helst kan inte sitta och spela super high stakes mot rika affärsmän med alldeles för stor aptit för gambling vilket givetvis är alla professionella spelares våta dröm. Men Dwan är en av dem. För det första är Dwan ett stort affischnamn och är av den anledningen förmodligen ganska spännande att spela mot. Och dessutom är han mycket lös och aggressiv i sin spelstil vilket de rika kineserna gillar då de generellt sett är action junkies. Detta är någonting som bland andra Patrik Antonius har sagt i intervjuer där han avslöjat att han själv, trots sitt respekterade namn och stora profil, inte alltid varit välkommen att spela för att han varit för tight/solid i sitt spel.