Sami Kelopuro

Sami Kelopuro är en finsk professionel pokerspelare född 1987. Han är känd online som LarsLuzak eller LrsLzk. I allmänt tal brukar Kelopuro kort och gott refereras som Lars. Kelopuro är idag tillbakadragen från rampljuset och mycket litet är känd om hans nuvarande förehavanden. Men i onlinepoker-världen känner LarsLuzak som en legend som var en av de första och riktigt framgångsrika NLHE heads up-specialisterna.

Sami Kelopuro är god vän med Ilari Sahamies som hjälpt honom mycket med sitt spel. Kelopuro började spela cash games live i 2005 vilket sedan ledde in honom på onlinepoker. De svenska spelbolaget beläget på Åland, PAF gaming, blev det naturliga valet för Kelopuro att börja sin onlinepoker-karriär på. Efter mycket stor framgång på Ongame-nätverket började Kelopuro titulera sig själv som pokerproffs.

Under året 2007 när poker fortfarande var ett brinnande hett ämne gjorde LarsLuzak sig ett stort namn på Full Tilt Poker där alla de stora spelen spelades vid den här tiden. Han var en av de första regulars som spelade på den allra högsta nivån, $500/$1000. Han var en av spelarna som var delaktig i rekordpotterna tillsammans med spelare som Jason Rosenkrantz, Hac Dang, Di Dang och Tom Dwan. På den här nivån kunde man då såväl som idag vinna och förlora miljoner dollar på daglig basis.

På senare år började Kelopuro spela mer poker live och inte minst turneringspoker. Han har en del framgång på live poker-touren och har vunnit över 1,1 miljoner dollar på liveturneringar. Han har också vunnit mycket pengar på onlineturneringar, bland annat en stor skalp på PokerStars för över 500 000 dollar.

Sami Kelopuro är och förblir dock en figur bland cashgame-giganterna online. Han bloggade ett tag på Coinflip som var en pokerwebsajt som han drog igång tillsammans med Ilari Sahamies. När han bloggade där hade man mer insyn i hans spel, men idag är saker och ting om Kelopuros spel mindre känt och man vet inte riktigt hur mycket pengar som han vunnit. Men rykten säger att Kelopuro vunnit absurda mängder pengar från de stora spelen back in the days hos Betfair vilket han är förtjänt av än idag. Spelen där var $250/$500 och en bra run där innebär miljoner dollar i kassan.