Phil Galfond

Phil Galfond är mest känd för sina framgångar på Full Tilt Poker där han spelar under nicket OMGClayAiken. Han är en av de största vinnarna online någonsin och har gjort sig känd som en PLO-specialist. Galfond började spela, som så många andra, med småpengar och då i synnerhet NLHE single table tournaments. Men Galfond vände snart blickarna mot Pot Limit Omaha cash games och det var där han fick sitt stora lyft.

En sommar under WSOP bodde Phil tillsammans med andra pokerspelare som David Benefield, Andrew Robl och Tom Dwan. Under den sommaren lärde sig Galfond enligt egen utsago massor med ovärderliga saker att implementera i sitt pokerspel. Det blev något av en katapult för Galfond mot de stora spelen.

Galfond var en av onlinekillarna som tidigast förstod att framtida action skulle ligga i Pot Limit Omaha. Han blev också bland de första att ackumulera cashgame-vinster för miljoner dollar online.

Phil Galfond är ingen extravagant person och har inte varit alltför glad att visa sig i rampljuset. Han har haft vissa samarbeten men aldrig varit sponsrad av någon stor site, trots erbjudanden. Galfond är känd för att vara lugn och ha båda fötterna på jorden. Han är också känd för att ha haft en riktigt cool lägenhet i New York där han hade en rutschkana som kopplade samman plan ett och plan två. Tom Dwan ska tydligen ha gjort sig illa när han provade den en gång. Galfond valde dock att sälja sin lägenhet och flytta till Kanada efter Black Friday (dagen då amerikaner uteslöts att spela onlinepoker).