Guy Laliberté less på fusket

Miljardären Guy Lalibeté som grundade Cirque du Soleil och som även är initiativtagare till den stora turneringsserien One Drop (kopplat till hans egen välgörenhetsorganisation med samma namn) säger att han blev less på allt samarbete mot honom. Laliberté är en av de spelare som förlorat mest av alla online någonsin med många miljoner dollar ner i hålet. Kanske är det bara Gus Hansen eller Eike Batista som förlorat mer. Det var och är allmänt känt att många proffs samarbetade med att utnyttja Laliberté och hans spelvanor. Laliberté hade sannolikt förlorat hur som helst mot spelare som durrrr och OMGClayAiken, men det gick betydligt fortare när de poolade sina pengar och softspelade mot varandra i ring games där Laliberté satt.

Guy Laliberté sa till den kanadensiska tidningen Journal de Montreal att han är trygg att spela live där han har bra resultat, men att det gick dåligt på Full Tilt Poker back in the days eftersom folk samarbetade mot honom. Sponsrade spelare från Full Tilt Poker poolade sina pengar (pengar som vi nu i efterhand vet att det inte ens fanns täckning för) och spelade mot honom med oändliga bankrullar.

Det är forumet 2+2 som uppmärksammat artikeln som från Journal de Montreal. Laliberté spelar inte längre på Full Tilt Poker och har inte gjort det sedan Black Friday 2011.