Erik Sagström

Erik Sagström kan vara den bästa pokerspelaren som Sverige överhuvudtaget fått fram, någonsin. Sagström var känd som Erik123 online och är kompetent i mer eller mindre alla spel. Han blev tidigt efter pokerboomen en av de allra största spelarna på högsta nivån men har egentligen aldrig gjort sig ett namn i media utan har aktivt valt att inte figurera i press. Dessutom är han i grunden kontantspelare och har av den anledningen synts väldigt lite på livetouren. 

Erik Sagström är den svenska spelaren som man drar tankarna åt när man pratar om svenska spelare som är extremt kompetenta i rotationsspelen. Den enda som har samma status är Mikael Thuritz.

Erik Sagström är förmodligen den svenska spelaren som tjänat mest pengar på poker. Det är väldigt svårt att bekräfta, men det är allmänt känt att Sagström har en mycket strikt och sund bankroll management. Att han lyckats hålla sig på de allra högsta nivåerna i så många år får en att tro att Sagström gjort tunga pengar vid pokerborden.

Sagström har också varit lycksam utanför pokerborden. Tillsammans med den danska pokerstjärnan Gus Hansen drog han igång pokersajten pokerchamps som de sedan sålde för var man tror var ca 15 miljoner dollar.

Det rapporteras också om att Sagström framgångsrikt stejkat olika pokerspelare genom åren. En så kallad stejkare är en spelare som bistår andra spelare med pengar så att de kan spela på högre nivåer. I gentjänst får stejkaren en procentuell del av vinsterna som förhoppningsvis genereras av stejking-dealen. Det är alltid svårt att veta vilka stejking-förhållanden som någon ingått, men rykten går att Sagström under en tid stejkade bland andra Viktor Blom.