David Benyamine

David Benyamine är en fransk pokerspelare född 1972. Han var länge ett av affischnamnen hos Full Tilt Poker och en högt avlönad sådan. Benyamine är känd för att ha ett stort gambling-hjärta och kallas ibland för Degenyamine vilket är en ordlek på engelska som anspelar på att Beyamine är något av en action junkie. 

David Benyamine var ett av de allra största namnen hos Full Tilt Poker tillsammans med Phil Ivey, Patrik Antonius, Gus Hansen, Erick Lindgren med flera. Benyamine styrka är uthållighet och bredd i spelet. Många skulle kalla Benaymine som en PLO-specialist, men han är kompetent i rotationsspelen.

David Benyamine var tillsamman med Sammy Farha de som vitt taget ansågs vara de bästa spelarna i Pot Limit Omaha innan det på riktigt blev populärt online. Benyamine spelade långs sessioner i pot limit omaha online på Full Tilt Poker under tiden som spelare som Phil Galfond försökte bemästra spelet. Benyamine var länge en av de tuffaste spelarna att möta innan den yngre generation, ofta ledda av just Phil Galfond a.k.a OMGClayAiken som var en av de spelare som tydligast siktade in sig på att bli riktigt grymma PLO-spelare, kom in och började dominera.

David Benyamine har ett WSOP-armband och anses fortfarande vara en mycket kompetent pokerspelare. Men har är inte längre kopplad till Full Tilt Poker och hans uppmärksammade förhållande med Erica Schoenberg är sedan länge avslutad. Schoenberg som även hon är pokerspelare gifte sig istället med Benyamines gamla kollega, Erick Lindgren. Här är ett klipp från Cardplayer när de var och gjorde ett “hemma hos-reportage” hos David Benyamine och Erica Schoenberg när de fortfarande bodde tillsammans.