Daniel Cates

Daniel Cates är mer känd under sitt nick på Full Tilt Poker, nämligen jungleman12. Cates är allmänt ansedd vara en av de bästa spelarna i heads up no limit hold’em i världen. Närmaste konkurrent till den titeln är Viktor Blom som Cates har sparrat mot många gånger. Men kanske är det matcherna mot Tom Dwan som jungleman12 har fått mest uppmärksamhet från. 

Daniel Cates är född 1989 och spelar under namnet w00ki3z på PokerStars och jungleman12 på Full Tilt Poker. Han är känd för att i ungefär samma veva som när Viktor Blom hade sina makabra rusher på Full Tilt Poker bygga upp sin rulle till många miljoner dollar. Men det var just Viktor Blom som höll på att busta Cates när svensken tog halva av jungleman12s bankrulle. Cates lyckades dock vända trenden och spelade bra mot både Blom och andra spelare. Idag är Daniel Cates en av de största vinnarna online någonsin. Enbart på Full Tilt Poker har Cates vunnit nästan 10 miljoner dollar.

Daniel Cates har varit inblandad i flera olika skandaler och märkliga incidenter. Det största var för ett par år sedan när José “Girah” Macedo försökte blåsa flera namn inom pokereliten genom att instruera spelare eller lära sig från spelare genom Team Viewer (ett program så man kan se den andra spelaren skärm). Men istället för att instruera eller lära sig av spelaren spelade han mot dem utan den andres vetskap om att han kunde se dennes kort. Cates namn drogs in i smutsen när han spelade på Macedos konto och vann en tävling på Lock Poker åt honom (självfallet inte tillåtet). Vinnaren av tävlingen fick ett sponorskontrakt med Lock Poker. Allt brakade samman när det uppdagades att Macedo var en bluff och Cates fick utstå många anklagelser och folk undrade, förståeligt nog, vilken relation med Macedo som Cates egentligen hade.

Daniel Cates har också fått utstå mycket hån online för att vara socialt handikappad. Den finska stjärnan Ilari Sahamies kallade honom en gång för Rainman i chatten vilket fastnade och Cates kallas idag ofta hånfullt för just Rainman. Rainman är givetvis en referens till Dustin Hoffmans karaktär i filmen med samma namn.

Här i videon nedan ser vi en incident mellan Cates och Scott Seiver. Cates om inte var jättevan att spela live agerade utom sin tur vilket gör att spelet påverkas.