Anton Wigg

Anton Wigg är förmodligen en av de trevligaste och mest jordnära pokerspelarna som finns ute på touren. Wigg har också haft massiv framgång vid pokerborden, såväl live som online. 

Anton Wigg är känd som antesvante online började som många andra med lite kapital och mycket hunger. 50 euro eller en summa i närheten av det räckte för att Wigg skulle bygga en OK rulle online. Men för unge Wigg kom sedan ett riktigt lyft när han vann Sunday Million på PokerStars och istället för hundratals eller tusentals dollar satt han nu med hundratusentals dollar på sitt konto. Enligt egen utsago var han vid den tiden ingen bra spelare utan en superaggresssiv icke riskmedveten nybörjare som hade lite tur. Men oavsett hur sant det var så blev Wigg snabbt en kompetent turneringsspelare och en av de allra bästa online-turneringsspelarna i världen.

Det skulle gå bra för Wigg på livetouren också. År 2010, när Anton bara var 22 år, vann han EPT Köpenhamn main event för 3 675 000 danska kronor. Till dags datum har Wigg tjänat in ca 1,625 miljoner dollar på liveturneringar runt om i världen och tillhör bland de allra mest framgångsrika svenska pokerspelarna genom tiderna.

Anton Wigg hade ett tag ett kontrakt med Svenska Spel och bloggade för Svenska Spels poker. Tyvärr för Wigg blev han offer för den omfattande insatsen mot svenska pokerspelare och tvungen att, enligt rykten, betala avsevärda summor till staten för vad staten ansåg att de hade rätt till. Aftonbladet tog del av Wiggs ord efter att Kronofogden med polis i släptåg med husrannsakan i hand gått in i Wiggs lägenhet och tömt den på allt värde, fryst hans bankkonton och så vidare:

Hon förklarade för mig varför de var där och vad jag var misstänkt för. Sen visade hon upp en förteckning över mina pokervinster. Jag kunde inte tro mina ögon. Informationen hon hade från nån rysk trackingsajt som jag aldrig hört talas om. Informationen var helt felaktig. Mina vinster hade blåsts upp till det dubbla i förhållande till verkligheten, och hur det faktiskt såg ut på de pålitliga trackingsajterna.

Wiggs samarbete med Svenska Spel avslutades och man har sedan det här hört betydligt mindre från Anton “antesvante” Wigg vilket naturligtvis är mycket tråkigt. Wigg är knappast den enda svenska pokerspelaren som åkt på den här typen av insatser utan även andra pokerspelare som Viktor Blom har också varit utsatta.